Chemo uit het zakkie

Tijd voor een nieuwe update! Vandaag heb ik tussen 10:00u en 12:30u mijn eerste sessie chemo gehad. Hier komt nog best wel wat bij kijken! Zoals je hieronder kunt zien hangen er maar liefst 5 infuuszakken aan het rek!

Het rek vol met infuuszakken voor de eerste sessie!

Niet al deze zakken zijn gevuld met chemo hoor! de twee grote zakken aan de linkerkant bevatten de chemo en de andere drie wat kleinere zakken bevatten diverse medicijnen om alles in goede banen te lijden, zo zit er onder andere een oplossing met maagbescherming in en volgens mij wat middelen om misselijkheid, diarree en braken te onderdrukken. Als eerste werden de drie kleine zakken mijn lichaam ingepompt, toen dat helemaal klaar was werd er overgeschakeld op de chemo. Laat ik gelijk het goede nieuws brengen: van deze eerste sessie heb ik niet heel veel vervelende bijwerkingen gemerkt! Bij vlagen een licht gevoel in mijn hoofd en wat zwakte in mijn lichaam, maar verder eigenlijk niets! Hopen dat dit dus zo blijft, want naarmate er meer sessies gedaan zijn, zal het natuurlijk ook allemaal wat erger worden!

Van wat ik heb begrepen komen ze om 16:00u (lokale tijd Moskou, 2 uur tijdsverschil met Nederland) voor de volgende sessie. Mocht ik me na die sessie verder ook nog prima voelen, zal ik dit bericht nog wat uitbreiden of een nieuwe update plaatsten!

Lekker ontspannen!

Voor nu in ieder geval nog erg ontspannen! Oh ja; je moet wel ontzettend veel naar het toilet door de chemo, ik denk dat ik ieder kwartier wel een plaspauze moet houden! Veel vocht innemen is ook belangrijk om alles weer uit je lichaam te spoelen!

Update: de tweede sessie is net geweest. Dit was geen chemo maar een oplossing met maagbeschermers en een opening met steroïden. De tweede chemo sessie vindt gewoon morgen om 10:00u plaats!

Tot snel,
Stephan

2 Responses to “Chemo uit het zakkie

  • Peter en Ina
    4 jaar ago

    Hopelijk blijft het alle 4 de dagen zo geweldig gaan! Nu nog even uitvinden, wat er in de zakken zit, wat je om 16u krijgt.

  • Peter en Ina
    4 jaar ago

    We zijn eruit: geen chemo: 1 is vocht met steroïden, de ander vocht met maagbeschermers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *