Dag 11 en niet te stoppen!

Hallo allemaal! Inmiddels zijn we bij dag 11 beland sinds ik in de isolatie ben geplaatst en mijn immuunsysteem maakqt goede vorderingen! Zie het schema hieronder en kijk goed naar de laatste 3 dagen (D+9 tot en met D+11).

Ongelofelijk mooie groei de afgelopen 3 dagen!

Op dag D+7 lag mijn immuunsysteem vrijwel helemaal plat met een leukocyten waarde van 0,03. Inmiddels zijn we in de laatste 3 dagen enorm gegroeid en staan we op een waarde van 1,8! Weer een verdubbeling ten opzichte van gisteren en zelfs bijna 4x zo hoog als de waarde die ik had toen ik de isolatie in ging (D0 in essentie, toen was het 0,5).

Wat vooral ook erg mooi is om te zien is dat mijn bloedplaatjes nu ook eindelijk goed beginnen te groeien en ook verdubbeld zijn!

Infuusje met Rituximab

Inmiddels ben ik met één van de laatste stappen van het traject hier bezig, mijn infuus met Rituximab. Dit wordt gebruikt om zoveel mogelijk van de laatste foutieve (MS bevattende) B en T cellen op te sporen en uit te schakelen, zodat ik zo ‘schoon als mogelijk’ weer richting huis vertrek…. Een lange zit…. Dit infuus moet zeer langzaam druppelen en duurt ongeveer vijf en een half uur om helemaal door te lopen!

Dan nog meer goed nieuws: de dokter is erg tevreden over de waarden van vandaag en heeft aangegeven dat mijn immuunsysteem morgen sterk genoeg zal zijn om buiten zelfs even een ommetje te kunnen maken, echt super! Uiteraard wel met een maskertje op en op het terrein blijven… Maar hé, frisse lucht!

Alle signalen zijn goed en de kans is 99,9% dat ik gewoon samen met mijn ouders op 11 maart terug kan vliegen naar huis!

Daneen wordt tijd voor fase 2 van het traject…. De revalidatie…. Ik zal kijken of ik hier morgen wat meer over kan vertellen. Dit was het voor nu!

Groetjes, Stephan

8 Responses to “Dag 11 en niet te stoppen!

 • Henk en Lenie
  4 jaar ago

  GEFELICITEERD!!!!
  Morgen lekker frisse neus halen en Woensdag inpakken en wegwezen, op naar revalidatie bij je vader thuis en iedere dag een stukje beter, wij gaan nu richting de zomer dus kan je lekker in de tuin zitten en bankhangen met een hapje en een drankje.
  Bedankt voor de update, veel liefs en groetjes van
  Henk en Lenie

  • Ontzettend bedankt! Vandaag echt een lekker stukje buiten gelopen, volop van genoten. De nieuwe blog staat inmiddels klaar, daar kan je er alles over lezen!

   Liefs, Stephan

 • Supergoed man, gefeliciteerd!! Wat is eigenlijk een gezond aantal leukocyten? Dus wanneer ben je weer helemaal de oude straks?

  • Hoi Peter,

   Thanks ben er erg blij mee! Een gezond aantal leukocyten bevind zich in een marge van 4 tot 10 (4 is dus echt de ondergrens van een gezond immuunsysteem). Als we dan het cijfer 4 als voorbeeld nemen, betekend dat 4 miljoen (of miljard, niet 100 zeker welke van de 2) leukocyten per liter bloed. 3,48 was de meting van vandaag voor mij en komt dus al aardig in de buurt! De verwachting van de dokter is dat ik morgen de 4 ook zal passeren!

 • FANTASTIC NEWS !! You are going to look back
  on this period of your life and be so glad you never
  gave up. Happiness comes from your own actions.
  You did it Stephan !! I am delighted for you !!

  • Thanks tanti! It’s been an amazing journey and the best decision I have ever made in my life is to come here and get this procedure done… Of really feels like it gave me my life back!

 • Wat een mooie berichten ..veilige en goede terugreis en doe je moeder de groeten.
  Ik ga het allemaal van haar horen op de tennisbaan..gr Marjolijn en sorry voor de late reactie ik wist niet dat jullie een blog hadden bijgehouden dat zag ik pas gisteren

  • Hoi Marjolijn,

   Dankjewel en ik zal de groetjes zeker doorgeven! Geen probleem dat je nu pas bij de blog uitgekomen bent hoor, ik neem je niks kwalijk, ik vind het allang leuk dat je hem alsnog gevonden hebt!

   Groetjes,
   Stephan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *