Dag 12: de laatste volle dag op mijn kamertje in de kliniek!

De laatste dag van mijn verblijf in de kliniek zit er bijna op en ik wilde er toch nog graag even een update uit doen, sorry dat deze wat later is vandaag 🙂

Het is een volle dag geweest, met de laatste infusen, het verwijderen van de neklijn, het afsluitende gesprek met de dokter en zelfs een ommetje buiten lopen. Even aarden en terug naar de realiteit…

Laten we beginnen bij het begin… De laatste infusen begonnen zo om half 7 in de ochtend en bestonden als ik me niet vergis uit antibiotica en corticosteroïden. Na de infusen aan het ontbijt gegaan (de vaste kost van pap en een boterhammetje met kaas).

Rond 10 uur was het vervolgens tijd om de neklijn te verwijderen. Dit wordt deze keer door zuster Anna gedaan, en wederom zeer professioneel. Dit hele gebeuren gebeurt zonder verdoving en ik heb er werkelijk niets van gevoeld. Hieronder de verwijderde neklijn:

Alsof er een ‘alien parasite’ uit mijn lichaam is verwijderd

Na het verwijderd wordt er een tijdje druk op de wond gehouden om te voorkomen dat dit zou gaan (of blijven?) bloeden. Hierna moest ik nog een klein half uurtje stil blijven liggen, voor ik weer recht op mocht zitten of op mocht staan.

En toen het tweede ontbijt, weer de vaste prik van een lap suddervlees en appels uit de magnetron of oven. Begint zo langzaamaan een favorietje te worden, ik geniet intens van die appels haha.

En toen, even ontspannen, slecht geslapen dus lekker ff gaan rusten. Om 2 uur vervolgens de lunch. Deze bestond uit een groente mix met een sausje, met wat stukjes suddervlees met boekweit en rode kool. Een prima maaltje!

Daarna nog even snel opfrissen (voor de laatste keer met gaasjes en alcoholoplossing…. Daar ben ik wel even klaar mee zeg… De afgelopen 12 dagen gewoon niet mogen douchen in verband met het platgelegde immuunsysteem… Brrrr…. Maar ja, het went 😉

Vervolgens bezoek van mijn ouders! Ook voor het eerst weer mogelijk sinds 12 dagen geleden, echt heel fijn on ze weer even te zien en bij te praten! Tuurlijk hebben we in de tussentijd wel contact gehad via whatsapp, maar dat is toch anders. Ze kwamen ook langs voor het afsluitende gesprek met de dokter, wat rond 4 uur plaats zou vinden, maar uiteindelijk uitliep en pas om 5 uur plaats heeft gevonden… Niet erg, meer tijd om bij te praten! Dan nu nog even de waarden van vandaag:

Leukocyten weer bijna verdubbeld en de bloedplaatjes ook, helemaal top!

Zoals je kunt zien weer hele mooie waarden, een gezond immuunsysteem zit binnen een marge van 4 tot 10 (cijfer van de leukocyten) en ik zit nu op 3,48, bijna op de ondergrens van een gezond immuunsysteem dus, echt prachtig!

Het gesprek met de dokter wees ook uit dat ik naar verwachting morgen de 4 zal passeren, wat mooi is, want morgen gaan we naar huis! In essentie heeft de dokter mij al als gezond verklaard en doet mijn immuunsysteem momenteel niet echt onder voor die van de meeste andere mensen, zo heerlijk om te horen na dit pittige traject en een (bijna) 0 punt bereiken in je immuunsysteem (0,03 om precies te zijn). Wel moet ik de komende tijd nog mondkapjes dragen met bezoek en buiten en op openbare plekken (zoals de supermarkt) maar verder vallen de strikte hygiëne richtlijnen bij thuiskomst mee, gezien mijn waarden zo’n goede groei hebben laten zien 😀

Toen…. Tijd voor een stukje lopen buiten.

Uiteraard met mondkapje op en capuchon voor de inmiddels (bijna) kale kop
De kerk op het terrein van de kliniek

Er is ook nog een kort filmpje gemaakt maar die zal ik later nog uploaden. Dat is hier met het trage en instabiele internet gewoon te veel rompslomp. Uiteindelijk zijn we naar de kerk gelopen en vervolgens een rondje om het pand waar ik in verblijf… De exacte afstand durf ik niet in te schatten, maar zeker een afstand die ik voor mijn behandeling al met moeite af kon maken, en nu ging dat eigenlijk best prima allemaal. Al helemaal als je je beseft dat ik de afgelopen maand niet heel veel beweging heb gehad! Eerlijk is eerlijk, veel van de huidige kracht en stabiliteit is ook te wijten aan alle medicatie die ik de afgelopen tijd toegediend heb gekregen. Een goede objectieve inschatting zal over ongeveer een maand gemaakt kunnen worden om te kijken hoe het er dan voor staat.

Na terugkomst heb ik ook nog een revalidatieperiode van 6 tot 12 maanden voor de boeg, en ik ben er al voor gewaarschuwd dat ik me de eerste periode na terugkomst erg zwak zal voelen, doordat ik dan niet meer staande wordt gehouden door al die medicatie, dit is normaal en dus ook niets om van te schrikken. Mijn lichaam zal ook de komende tijd veel rust, gezond eten en training nodig hebben om aan te sterken en dan kunnen we eens gaan kijken wat dit hele traject mij allemaal heeft gebracht!

Al bij al een geweldige dag en heb ontzettend zin om weer lekker naar huis te gaan. Ik wens Mark, Yara en alle andere patiënten hier nog een goed verblijf en een voorspoedig herstel.

Ik zal ook tijdens mij revalidatie periode blijven bloggen, de frequentie zal op dat moment echter niet meer dagelijks zijn, ik verwacht meer richting wekelijks. Ik vind het supertof dat jullie met plezier deze blog hebben gevolgd tot nu toe en wil nogmaals benadrukken hoe ontzettend dankbaar ik ben voor alle steun die ik van jullie heb mogen ontvangen, zowel financieel als in steunende en lieve berichten, dank jullie wel! Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Love you all ❤

Groetjes, Stephan

11 Responses to “Dag 12: de laatste volle dag op mijn kamertje in de kliniek!

 • Peter en Ina
  4 jaar ago

  Geweldig geschreven, lieverd!
  ZOO trots op jou!
  ❤❤❤❤❤❤❤

 • Wat een geweldig verhaal. Ik ben erg onder de indruk hoe je dit allemaal hebt doorstaan!
  Ik wens je vanaf deze plek opnieuw veel sterkte met het verder werken aan een volledig herstel. Misschien helpt een groentenschoteltje tussendoor?
  Ben ook benieuwd wanneer jouw boek uitkomt….

 • Mieke Marsé
  4 jaar ago

  Wij zijn op de hoogte gehouden door jouw moeder. Knap hoe je dit traject hebt doorstaan. Petje af hoor Wens je een goede terugreis morgen en een voorspoedig herstel voor thuis. Mieke

 • Bikkel! Doe een diepe buiging voor hoe jij je “staande” hebt gehouden dit hele proces en zo positief bent gebleven.
  Blij dat alles goed is gegaan. Nu gaan revalideren en hopelijk weer je leven op kunnen pakken en leven zoals jij wilt en niet geleefd worden.

  Geef een gil als ik / wij wat voor je kunnen doen!

 • Henk en Lenie
  4 jaar ago

  Gefeliciteerd kanjer,
  Wat ben jij sterk en een super voorbeeld voor andere ms patiënten, het is ongelofelijk hoe jij je traject doorlopen hebt.
  Heel veel dank voor de duidelijk geschreven blog waar in je ons in mee heb willen nemen en heb laten zien wat zo’n traject inhoud, er waren wat tegenvalletjes maar je bleef positief en vrolijk.
  Morgen weer terug naar huis en langzaam helemaal beter worden wat zeker gaat lukken daar ben ik van overtuigd, doe je vader en moeder daar waar je zoveel steun aan heb gehad de groeten.
  Morgen op naar een heerlijk bed en lekker eten en wij blijven je zeker volgen, heel veel liefs en een dikke knuf van
  Henk en Lenie Bezuijen ❤️

 • Hé kanjer,wat een geweldig goed nieuws. Gefeliciteerd . Wat je allemaal hebt moeten doorstaan. Jou wilskracht en doorzettingsvermogen chapeau. Morgen heerlijk naar huis en verder aansterken . Heel veel sterkte, we blijven je volgen. Dikke knuffel van Gerard en Annelies

 • Hi Stephan. You made it to the finish line !! My heart goes out to you. My eyes filled with tears as I read your last update. Purely out of joy and relief
  that this will soon all be behind you. There is no place like recovery at home. I will be so happy
  when you are all safely back. Best wishes for a
  safe flight. Hugs, Tanti

 • Trudy Walther-Dumessie
  4 jaar ago

  Hey kanjer, toppie dat het zo hoed gaat!!! En morgen weer naar huis. Geweldig !!! Gsry en ik wensen jullie een goede reis terug en hopen dat je nu thuis rustig aan kunt sterken!

  Lieve groet,

  Gary en Trudy

 • Geweldig het zit erop! Geweldig gedaan! Lekker naar huis en rustig revalideren..
  Wij zijn trots op jullie!

  Liefs
  Victor en Dewi

 • Wat een super nieuws, ben hartstikke blij voirje, hé bent een grote kanjer stefan, ik het je blog gevolg maar kreeg het niet voor elkaar eerder in te loggen. Ik hoop datje stukje bij beetje weer helemaal de oude gaat voelen, heel veel succes, sterkte en liefs van mij, vriendinnetje van jouw moeke, xcxxxxx

 • Fijn dat alles zo voorspoedig gaat. Wel uitkijken voor Corona virus neem ik aan. Volgende week zullen we het laatste nieuws van Cees wel krijgen.
  Suc6
  Just

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *