Dag 6 met een bloedtransfusie

Hallo allemaal! Gisteren heb ik jullie aangegeven dat mijn bloedplaatjes richting de ondergrens gingen vaa wat nog als veilig wordt beschouwd (namelijk 10). De bloedwaarden van vandaag geven inmiddels aan dat ik er onder zit met een waarde van 6 (zie onderstaande afbeelding).

Het aantal bloedplaatjes is gezakt naar 6

Nou brengt dit het volgende risico met zich mee: door een te laag aantal bloedplaatjes kan het bloed niet goed stollen en zullen wondjes een risico worden. Eveneneens zijn interne bloedingen dus ook een risico. Maar: geen zorgen, zolang ik me een beetje rustig gedraag loopt dit ongetwijfeld goed! Om het probleem echter op te lossen is een transfusie van bloedplaatjes gewenst en zodoende heb ik die vandaag ook ontvangen. Dit is gewoon via infuus gedaan (via één van de aansluitingen in mijn nek).

Zakje bloedplaatjes

Zoals je ziet is het niet een ‘normaal’ zakje bloed en is deze ook niet rood van kleur. Het betreft enkel de bloedplaatjes die uit bloed gefilterd zijn voor dergelijke transfusies en ziet er een beetje gelig uit. Alles ging goed met de transfusie en was ondertussen zelfs lekker mijn avondeten aan het oppeuzelen 🙂

Na de transfusie begon ik wel erg moe te worden (schijnt vaker zo te zijn), dus ben ik lekker op bed gaan liggen. Nu wachten op de bloedwaarden van morgen om te kijken waar we staan!

Groetjes, Stephan

4 Responses to “Dag 6 met een bloedtransfusie

  • Henk en Lenie
    4 jaar ago

    Goedenavond lieve Stephan,
    Wederom bedankt voor je update.
    Jij laat ons goed zien wat zo’n behandeling inhoud, zo goed en duidelijk omschreven.
    Wij blijven je op de voet volgen en wij wensen je nog heel veel sterkte voor de komende dagen, je bent een kanjer!!
    Heel veel liefs en een knuf van ons.

    • Lieve Henk en Lenie,

      Ik ben blij dat de updates duidelijk zijn en wat inzicht verschaffen in het hele traject, super om te horen! Als er verder vragen zijn over iets wat ik vertel of je wellicht ergens iets mee over wilt weten: vraag maar raak hoor!

      Liefs, Stephan

  • Hi Stephan,
    Just a quick note to let you know my thoughts are
    with you. Your dedication and preserverance is to
    be admired. You have shown qualities of inner
    strength and courage. Success !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *