Een vroeg bericht op dag 8

zoals vannacht gebleken is, is niet iedere dag even makkelijk. Gezien mijn huidige immuunsysteem momenteel vrijwel helemaal is afgebroken geeft dit natuurlijk risico’s. Ik heb al vaker gezegd dat er een geweldig team klaar staat en dat is ook vannacht weer gebleken!

Rond middernacht begon ik het een beetje warm te krijgen en zoals eerder al besproken met het medische team. Is het goed om bij rillingen en warmte (ofwel mogelijke tekenen van koorts) direct aan de bel te trekken. Hoewel ik me nog best prima voelde leek het mij dus verstandig om dit toch maar even te doen.

Na het bellen van de zuster werden er direct wat controles uitgevoerd en bleek dat mijn temperatuur inderdaad wat verhoogd was (37,7). Klinkt voor mij niet bijzonder hoog, maar in de huidige situatie Zit ik standaard meer rond 36,5, dus het was wel wat aan de hoge kant voor nu.

Er werd gelijk een extra infiuslijn aangebracht en ik ben behandeld met onder andere elektrolyten en antibiotica om de temperatuur onder controle te krijgen en eventuele infecties op to lossen. Gezien de medicatie je suf en instabiel kan maken is er voor de nacht ook een katheter ingebracht om te zorgen dat ik niet het bed uit hoefde om naar het toilet te gaan. Niet heel erg prettig om te plaatsen, maar ja… Niet naar het toilet kunnen is oom geen optie haha.

Na de infusie was de temperatuur weer netjes gezakt naar 36,5 en kon ik lekker gaan slapen. Ook de bloeddruk was prima in orde! Weer een knap staaltje verzorging van het team, waar ik ontzettend blij mee ben! Ik heb me op geen enkel moment zorgen gemaakt gedurende dit hele gebeuren en raak iedere dag meer onder de indruk van de goede zorgen… Als je het mij vraagt kunnen de Nederlandse ziekenhuizen hier echt nog wat van leren…

Oh ja, de katheter wordt zodadelijk alweer verwijderd en was gelukkig alleen voor de nacht, dus dat is zo ook weer opgelost!

Update: ook nog even de waarden van deze dag:

Groetjes, Stephan

3 Responses to “Een vroeg bericht op dag 8

 • Henk en Lenie
  4 jaar ago

  Goedemorgen lieverd,
  Jeetje dat is schrikken zeg en wat ben ik blij dat je daar in goede handen ligt, ongelofelijk hoe snel ze reageren en ik denk dat ze dit idd hier niet kunnen evenaren, ik ben blij dat jullie voor dit ziekenhuis zijn gegaan.
  De leukocyten zullen nu wel op 0 staan en kan je weer op gaan bouwen, ik ben ook blij dat je goed blijft eten want dat heb je ook hard nodig.
  Vandaag weer wachten op de uitslagen, maar dat zal zeker goed komen en begin je met opbouwen, ik heb 1 vraagje wat zijn elektrolyten?
  Super bedankt voor de update.
  Heel veel sterkte en wij kijken uit naar de uitslag.
  Dikke knuf en veel liefs van Henk en Lenie.

  • Hoi Henk en Lenie! Was inderdaad eventjes schrikken, maar door de goede zorgen heb ik mij op ieder moment volledig veilig gevoeld.

   Goede vraag over de elektrolyten! Elektrolyten van het bloed is een beetje de verzamelnaam voor verschillende ‘bloedzouten’. Deze opgeloste zouten in het waterige deel van het bloed dragen zorg voor de transport van voedingsstoffen en afvalstoffen van en naar de cellen. Ze zijn van belang voor de waterhuishouding en het handhaven van de juiste zuurgraad (pH). De belangrijkste elektrolyten zijn natrium (Na+), kalium (K+), chloride (Cl-) en bicarbonaat (HCO3-).

   Nog steeds een behoorlijk technisch verhaal zo natuurlijk, maar ik hoop dat het wat inzicht geeft in het belang hiervan! 🙂

   Liefs, Stephan

 • Hi Stephan,
  A pity you had some set backs last nite. Fortunately
  you are under excellent professional care. That
  alone gives you some peace of mind that you can trust the medical staff. But I am impressed with
  your attitude and your desire to get to the finish
  line and fight this challenge. I will keep in touch
  with love and concern. Tanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *