En zo zit de derde dag er al weer bijna op!

De derde dag van de isolatie is prima verlopen. Iets meer momentjes van verveling, maar ja… Dat wordt ook wel opgevuld met wat meer slapen.

Dagelijks overzicht van mijn waarden

Zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien worden mijn waarden dagelijks in de gaten gehouden om te weten hoe het er voor staat. Een korte uitleg:

De leukocyten zijn de witte bloedlichaampjes en zijn in principe ‘het immuunsysteem’. Deze zullen de komende dagen nog verder richting 0,0 gaan (de chemo sessies zijn dan wel voorbij, maar de afbraak zet nog voort). Dag D+1 betekent de eerste isolatie dag, en zoals je ziet zitten we nu bij D+3. De waarden halveren grofweg elke dag, wat een goed en verwacht beloop is volgens de dokter. Je ziet een beetje een lijn lopen over het papier tot D+6. Dit is de verwachte dag dat mijn immuunsysteem zijn nulpunt heeft bereikt. Vanaf daar zal het stabiliseren en zal er een nieuw immuunsysteem (zonder foute MS cellen) langzaamaan gaan opbouwen. Nog even spannend hoe dat allemaal gaat verlopen dus!

Over de hemoglobine en bloedplaatjes durf ik jullie niet met zekerheid uitleg te verschaffen, maar ik heb begrepen dat het goed is dat deze vrij stabiel blijven. Van wat mij bij staat is een transfusie mogelijk/noodzakelijk als deze waarden wel ineens een dip laten zien.

Voor nu merk ik vooral dat ik steeds meer moe ben en eet ik alle gezonde maaltijden die ik voorgesteld krijg, van zeewier tot vis en van boekweit to gekookte groenten.

Als ik me morgen een beetje energiek voel en het internet het toe laat zal ik proberen een filmpje van mijn kamer te maken voor jullie!

Tot snel, Stephan

One Response to “En zo zit de derde dag er al weer bijna op!

  • Peter en Ina
    4 jaar ago

    Dank voor de update, dapper van je! Te moe? Niet doen! Snappen we allemaal.
    Dikke kus van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *