Klaar voor de start!

Hallo allemaal! Zoals gisteren aangegeven hebben we na twee dagen stamcellen oogsten nog niet genoeg kunnen verzamelen, waardoor er een derde dag aan vast geplakt moest worden. Vandaag heb ik zodoende dus ook weer een uur of vijf aan dat apparaat vast gezeten, maar gelukkig niet zonder resultaat! Inmiddels zijn er 2,1 miljoen stamcellen per kilogram lichaamsgewicht verzameld en zitten we dus boven de lijn van 2 miljoen! Geweldig nieuws, wat betekent dat we morgen door kunnen met de volgende fase: chemotherapie.

Ter voorbereiding van de volgende fase wordt eerst de huidige neklijn weer verwijderd. Het doel van deze neklijn was het toedienen van prednison en het verbinden aan het dialyse apparaat en dit zit er inmiddels op. Hieronder kun je zien hoe de neklijn wordt verwijderd (Waarschuwing: bevat medische beelden! Als u hier niet goed tegen kunt kan je het onderstaande filmpje misschien beter overslaan.

Voor degene die het zich afvragen: Nee, ik was niet verdoofd. En nee, het deed verder ook geen pijn! De verpleegster heeft heel voorzichtig de hechtingen verwijderd en bij het eruit halen van de neklijn zelf voelde ik enkel een druk op mijn keel omdat de verpleegster druk op de wond moest houden 🙂 Het viel mij dus allemaal reuze mee, alhoewel ik ook verhalen van andere patiënten heb gehoord bij wie dit wel aardig pijn heeft gedaan. Wellicht heb ik gewoon ontzettend veel geluk gehad!

Na het verwijderen van deze eerste neklijn is ongeveer een uur later gelijk een nieuwe geplaatst. De nieuwe neklijn heeft 3 aansluitingen in plaats van 2 en is bedoeld voor het toedienen van chemo en allerhande medicatie om het traject in goede banen te leiden. De nieuwe neklijn ziet er zo uit:

Tweede neklijn

Zoals je kunt zien ben ik inmiddels ook al geschoren en helemaal klaar om morgen ochtend rond 10 uur te starten met de chemo! Behoorlijk spannend wel, chemo heb ik immers nog nooit gehad. Ik hoor zeer uiteenlopende verhalen (de één is er doodziek van, de ander merkt er weinig van). Ik laat het gewoon lekker over mij heen komen en we zien het wel!

Voor nu in ieder geval nog even één laatste keer zondigen voor ik voor lange tijd erg goed en gezond met mijn eten bezig moet zijn!

Nog één keer lekker zondigen dan 😉

Tot snel allemaal!

Groetjes, Stephan

5 Responses to “Klaar voor de start!

 • Peter en Ina
  4 jaar ago

  Wij zijn ZO ontzettend trots op jou, lieverd! Je doet het geweldig!
  Maar nogmaals, heb ik al eerder gezegd:: mocht het straks toch minder gaan, wees eerlijk, je mag schoppen, slaan en schelden! Wij zijn er voor je!
  Dikke kus van je vader en moeder! ❤

 • Lenie Bezuijen
  4 jaar ago

  Ongelofelijk hoe je dit doorstaat, ik blijf het zeggen je bent echt een kanjer, vanaf morgen 4 dagen chemo en dit gaat je ook zeker lukken.
  Heel veel sterkte en super bedankt voor je update!
  knuffels van Henk en Lenie

 • Geweldig hoe positief je er in staat.
  Ondanks alle medische” ellende” toch ook hele mooie onvergetelijke momenten en ervaringen tot nu toe;Met je ouders,lotgenoten ,hoog bezoek uit Nederland ,en fijn personeel.
  Dat alles helpt je er wel doorheen.
  Sterkte met het vervolg!

  • Dankjewel voor het lieve bericht Ans! Het gaat hier allemaal voortreffelijk, zo blij met het team en de groep patiënten hier! Groetjes aan Medi, Skander en Donja!

   ❤ Stephan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *