Ontwikkelingen tijdens dag 5 van de isolatie

De dag begon als ieder ander met het aansluiten aan wat infuusjes, bloed afname en het opnemen van wat lichaamswaarden. Deze waarden waren verder allemaal prima in orde, dus geen verassingen!

Later op de dag werden alle bloedwaarden weer bijgewerkt op het overzicht, zoals je hieronder kunt zien.

De uitslag van de bloedwaarden

De leukocyten zakken nog steeds wat verder richting het nulpunt en de hemoglobine waarden zijn mooi stabiel. Wat wel opvalt is dat het aantal bloedplaatjes wel nog verder zakt en zoals ik eerder een keer heb aangegeven is ’10’ een beetje de ondergrens waar je liever niet onder wilt komen. Zoals je ziet zit ik nu op 13 en begint het dus erg in de buurt te komen.

Een te laag aantal bloedplaatjes heeft als gevolg dat het bloed niet goed kan stollen en dus wat extra risico’s geeft bij zaken zoals sneetjes/bloedverlies. Geen zorgen, het is geen reden tot paniek. Ik voel me verder prima en morgen zal er naar verwachting een bloedtransfusie (voor bloedplaatjes) plaatsvinden om dit weer wat op te hogen.

Nogmaals: ik ben in ontzettend goede handen hier en maak me nergens zorgen over 🙂 Voor nu houd ik het bij deze update, morgen horen jullie van me wat er gebeurd is en hoe dat is verlopen!

Groetjes, Stephan

3 Responses to “Ontwikkelingen tijdens dag 5 van de isolatie

 • Peter en Ina
  4 jaar ago

  Dank je wel voor je update.
  Nogmaals: wij zijn trots op jou, hoe je met alles om gaat!
  Love you and keep up the good work!

 • Er brand hier elke avond een kaarsje voor je Stephan. Al ken je me niet, ik leef al een poosje mee via de verhalen van je moeder. Ik vind je een kanjer en hier word voor je geduimd. Gr. Mirjam

  • Hoi Mirjam!

   Ontzettend bedankt voorr je lieve bericht. Ik heb je naam via mijn moeder voorbij horen komen hoor! Liefs ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *